Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net

Pełna wersja: Przystanek Jezus
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Owszem.Każdy ma wolną wolę,dlatego owo "Róbta co chceta" może być dwojako rozumiane.To znaczy,że jedni będą czynili zło a drudzy dobro.To szersze brzmienie słów Owsiaka.Ale to dobro jednak zwycięży.Prawdziwa Polska jest tylko na Jasnej Górze.Tam jest duchowe centrum naszej Ojczyzny.
Bp Życiński wybrał się na Przystanek Woodstock...
Wiem... czytałam... ciekawe, czy dowie się co zrobić z o. Rydzykiem... :-k
Nie mieszajmy kwestii Oczko

Ciekawe czy Przystanki Woodstock i Jezus sie jeszcze odbędą ... :mysli:
woodstok
Przeczytaj to to się dowiesz o co mi chodziło...
A ja myślałem, że jest to impreza kulturalno-artystyczna. Jednak się myliłem:
Art. z gazeta.pl napisał(a):Pytania zdominowała polityka. - Jak można rozwiązać problem ojca Tadeusza Rydzyka? - pytali młodzi woodstockowicze. Media redemptorysty - telewizja Trwam i Radio Maryja - przedstawiały Woodstock jako siedlisko zła.
Zawsze się niewinnie zaczyna, a później ci młodzi ludzie idą baranim pędem zagonieni przez prominentów. Takie są skutki "niemania" kręgosłupa...
Jako Polakowi, wstyd mi za Woodstock w naszym ojczystym wydaniu.
Też się zgadzam.TV Trwam pokazała prawdę i z powodu prawdy była potem prześladowana.Ale gdyby na Woodstocku było samo dobro to nie podejmowanoby tam ewangelizacji.Wielu Woodstockowiczów odwiedzało często Przystanek Jezus by tam się wyspowiadać.
Krzysztof Król napisał(a):Pierwszy Przystanek Jezus zaczął się w 1999 roku, a już rok wcześniej ks. Piotr Matus pojechał na żarski Przystanek Woodstock, by opowiadać o Jezusie. Do ewangelizujących przyjechał ówczesny biskup pomocniczy diecezji zielonogórsko-gorzowskiej Edward Dajczak, aby poświęcić postawiony na polu krzyż. – Wtedy były pierwsze rozmowy i doświadczenia ludzi, którzy się pogubili – wspomina biskup. – Te spotkania zasygnalizowały mi, że nie może nie być Kościoła w takim miejscu. Ale pod jednym warunkiem, że będzie to Kościół przyjazny, pełen miłości i dający doświadczenie Bożej otwartości, gdyż sporo osób zaczynało swoje rozmowy od wyżalenia się na negatywne doświadczenie Kościoła – dodaje.
No właśnie, przyjazny Kościół...

[ Dodano: Wto 14 Sie, 2007 00:06 ]
Źródło
Mam tylko nadzieję, że to już ostatni raz Owsiak show się odbyło.... Nie żebym był przeciwko koncertom tylko nie w takim wydaniu! Zresztą sam pomysłodawca ponoć napomknął, że to już ostatni. Tak trzymać.... ;P
Co nie oznacza końca PJ Uśmiech Bp. Dajczak zapowiedział, że jeśli Woodstocku nie będzie, to zaprasza do siebie, do Koszalina Duży uśmiech
Przystanek Jezus nie jest raz w roku. Jeśli tak to bieda. Nie mamy ewangelizować tylko na Woodstocku. Jeśli tak to nie ma sensu. Jeśli mamy być żywą Ewangelią tylko raz do roku.

Przystanek Jezus dla wielu z nas mógł sie tam zacząć. I tak jest w moim przypadku, tylko że trwa do dziś.
Bida gdybym nie głosił :!:
Nie łatwo "być solą ziemi i światłem świata",bo zawsze siedzi w nas ten leń.Świat zalewa nas letniością,brakuje "gorących".Ale nie ma innej drogi niż droga miłości,bo "do kogóż pójdziemy".
Daidoss, masz zupełną rację Uśmiech Dlatego też to, czy zniknie Woodstock, czy nie, nie powinno sprawić, że i PJ zginie. Myślę, że to też miał na myśli bp Dajczak Uśmiech

Poza tym, jest jeszcze Duchowy PJ, czyli coczwartkowa (co najmniej) modlitwa za to dzieło Uśmiech

Anonymous

Przeglądnęłam cały ten wątek dotyczący PJ...
Smutno mi z powodu tej dyskusji o wyższości PJ nad lednicą lub odwrotnie. Przypomina mi to pewną sytuację, do której nawiązał św. Paweł w 1Kor 1, 10nn Zastanawia mnie, czemu to ma słuzyć.
Tylu ludzi potrzebuje Ewangelii: wszędzie i zawsze. Tam, gdzie żyję; na Lednicy i Woodstock'u. Bo tu chodzi o człowieka, a nie o akcje czy imprezy.
Zgadzam się z tym, co napisał Daidoss
"Przystanek Jezus nie jest raz w roku. Jeśli tak to bieda. Nie mamy ewangelizować tylko na Woodstocku. Jeśli tak to nie ma sensu. Jeśli mamy być żywą Ewangelią tylko raz do roku. "
I ja zgadzam się z Daidossem Uśmiech
Stron: 1 2 3 4 5 6
Przekierowanie