omyk napisał(a):Sofoniaszu - do czego więc masz zastrzeżenie?
Chyba nie zrozumiałam.
....tak, tak mogłem wytłuścić....napisałaś "
Proś Ducha Świętego o prowadzenie, o możliwość głoszenia Słowa Bożego, mów Panu, że chcesz głosić, że oddajesz Mu swoje usta, swoje zaangażowanie, swój czas... Proś o odwagę i gotowość dawania świadectwa
" . a ja napisałem .podałem werset..część
..... Łk 11;13"o ileż bardziej
Ojciec z nieba da Ducha Świętego tym, którzy Go proszą». !” Ojciec wysłuchuje i daje Ducha jak go proszą... zgodnie z biblią która sama uznajesz nie można prosić Ducha o Ducha ...ja proszę Ojca o Ducha Świętego gdy głoszę dobrą nowinę ...jak sądzisz wspiera mnie Ojciec Duchem Świętym?. Gdybyśmy tego nie czynili ..jak powiedział Jezus kamienie by wołały Łuk 19:40 Odrzekł: «Powiadam wam: Jeśli ci umilkną, kamienie wołać będą». ..po co zaraz kamień ma mnie zastąpić ....kocham Boga , tyle dla mnie zrobił ...daje mi nadzieję na życie wieczne oddał własne dziecko ..z miłości do nas oddał na taką śmierć ..! Jezusa... 1 Jana 4: 14 My także widzieliśmy i świadczymy,
że Ojciec zesłał Syna jako Zbawiciela świata. ...jak mógłbym z tą wiedzą nie głosić o Królestwie ..2kor.5:14 Albowiem
miłość Chrystusa przynagla nas, pomnych na to, że skoro Jeden umarł za wszystkich, to wszyscy pomarli. 15 A właśnie za wszystkich umarł po to, aby ci, co żyją,
już nie żyli dla siebie, lecz dla Tego, który za nich umarł i zmartwychwstał........ więc jestem ! Izajasza 6:8 I usłyszałem głos Pana mówiącego:
«Kogo mam posłać? Kto by Nam poszedł?»
Odpowiedziałem: «Oto ja, poślij mnie!»4
9 I rzekł [mi]:
«Idź i mów do tego ludu:
Słuchajcie pilnie, lecz bez zrozumienia,
patrzcie uważnie, lecz bez rozeznania! ...........niestety ludzie ...robią ze słowem Bożym ..co chcą ... z całym szacunkiem OMYK ale Twoja wypowiedz ..żeby nie przyjmować słowa Bożego dosłownie literalnie jak niemowlę mleko z piersi matki doprowadzi większość ludzi do śmierci głodowej /czytaj duchowej/ jest ponad 1000 albo lepiej wyznań mieniących się chrześcijańskimi...skąd się wzięły .. a stąd ze ludzie ku chwale swego imienia zbudowali kiedyś wieżę Babel a dzisiaj pouczają niejako Boga co mają znaczyć Jego wypowiedzi zamiast pokornie je przyjąć jak to przysłowiowe niemowlę ..we wstępie do BIBLII TYSIĄCLECIA są słowa z Ezechiela "zjedz tę księgę a idz i mów...!" nawet ładnie to wygląda.........myślę że o ewangelizacji pokrótce wszystko ..miałaś rację OMYK ...niepotrzebna jest plakietka z napisem ..ewangelizator.. wszystkie wersety BT internet
[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 21:48 ]
omyk napisał(a):Sofoniaszu
wytłumacz mi co to są te , ktorych ja nie robie czy coś takiego ? ja chodziłem do szkoły jak za posiadanie maszyny do pisania chciano mnie "zamknąć" dziekuję... ,
[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 21:49 ]
chodzi o te SIGLE