11-04-2008, 14:56
11-04-2008, 16:19
aga napisał(a):Ja to wiem na pewno, że moja koleżanka do egzorcysty nie pójdzie.Tak właśnie myślałem i wcale mnie to nie dziwi na jej obecnym etapie rozwoju.
11-04-2008, 23:52
Talmid napisał(a):A spotykam się nadwyraz często z osobami, które wysyłają na kurs Filipa okultystów wszelkiej maści uwżając, że kurs Filipa to ratunek na wszystko. Zamiast samemu się nimi zająć.
T o akurat nie wina niedoskonałości dzieła samego w sobie tylko niedouków.
12-04-2008, 12:07
Rozmawiałam wczoraj z koleżanką. Ona była u spowiedzi generalnej u księdza, który jest odpowiedzialnym w diecezji za Odnowę i nic jej nie mówił o jakichś egzorcyzmach. Natomiast dziewczyna wyrzekła się tych zdolności i ich stosowania. Próbowałam namówić ją do modlitwy o uwolnienie od tych zdolności, ale nie jest przekonana. Nie wierzy, że Bóg chciałby ją uwolnić (skoro pozwolił na to, by to się pojawiło). W każdym razie jestem spokojna, jeśli o nią chodzi. Jest osobą głęboko wierzącą - można to wywnioskować z rozmowy, z tego, jak traktuje Pana Boga i relację z Nim. Prowadzi intensywne życie sakramentalne.
12-04-2008, 14:02
To już jest bardzo wiele
Anonymous
03-05-2008, 11:36
Taki ciekawy temacik, a Wy już sie nie odzywacie :-k.
No to mi powiedzcie, gdzie jest to cienka granica w ewangelizacji :lol2: ???
Kto się nadaje, jeszcze do prania mózgu, a kogo nie da się już spreparować???
Intrygujący temat naprawdę :-k
No to mi powiedzcie, gdzie jest to cienka granica w ewangelizacji :lol2: ???
Kto się nadaje, jeszcze do prania mózgu, a kogo nie da się już spreparować???
Intrygujący temat naprawdę :-k
03-05-2008, 14:01
aga napisał(a):Natomiast dziewczyna wyrzekła się tych zdolności i ich stosowania.A więc jest już wolna od nich. Mimo, że je posiada.
03-05-2008, 14:04
nieania napisał(a):aga napisał(a):Natomiast dziewczyna wyrzekła się tych zdolności i ich stosowania.A więc jest już wolna od nich. Mimo, że je posiada.
Dokładnie tak.