Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net

Pełna wersja: Zapraszam do modlitwy różańcowej
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Cytat:Szczęść Boże, chciałbym "wypisać się" z róży różańcowej.
wykonane choc z żalem
Cytat:Dziekuje za dopisanie mnie do grupy rozańcowej pozdrawiam z Bogiem
nie ma za co Uśmiech
A czy administrator lub moderator móglby zrobic nowy podział tajemnic od 15 marca?
Ja niestety teraz mam spotkania z katechistami i nie będę mógł tego zrobić.

Mam mało czasu, jak tylko one się skończa to będzie go może trochę więcej.

Pozdrawiam
postaram sie to jutro zrobic Oczko
Dzięki Gonzo.

A wszystkich zachęcam, aby nie uciekać z tej grupy, ale aby trwać w niej. Uśmiech

Pozdrawiam
Witam!!
Chciałbym dołączyć do grupy różańcowej Uśmiech
:aniol:
czarek napisał(a):Witam!!
Chciałbym dołączyć do grupy różańcowej Uśmiech
:aniol:
zrobione Uśmiech
Witaj Czarku w grupie różańcowej. Bardzo mnie to cieszy, że ktoś znowu dołączył do tej grupy. Oby było takich osób więcej.

Teraz będzie robiony nowy podział, więc napewno gdzieś zostaniesz dodany, trzeba śledzić nowy temat "Tajemnice od 15.05." Tajmenica została już ustalona według prośby GSM.

Pozdrawiam
NiewiernyTomasz napisał(a):DOstałem zaproszenie ale dziekuje bardzo. Jak już kiedyś pisałem wszelkie formy poboznosci Maryjnej uwazam dla siebi za zbyteczne - Jezus sam wystarczy.

pozdrawiam

Nie rozumiesz. Mówisz jak protestant. Wiesz, co to dogmat? Katolik ma obowiązek wiary w dogmaty Kościoła. Pobożność maryjna wynika z Pisma i dogmatów.
Chciałbym zwrócić uwagę, że tutaj nie prowadzimy dyskusji na temat dogmatów.
Tutaj zgłaszamy się do modlitwy różańcowej.

Pozdrawiam

Anonymous

Jestem tu pierwszy raz, mam dosyc mego terazniejszego zycia chce Boga czy ktoś może mie pokierowac?
mozesz spokojnie pytac w roznych dzialach o co kolwiek chcesz szukaj tego czego potrzebujesz Uśmiech
przeczytaj swiadectwa ktore sa tutaj zamieszczone Uśmiech
to pomaga Uśmiech
Daidoss napisał(a):Ostatnio u nas w Seminarium była konferencja na temat Różańca Świętego. A dokładniej na temat Róż różańcowych.

Ta konferencje była tak zapowiedziana, że w zasadzie nie wiedziałem, że ona będzie. I nie wziąłem żadnych notatek z sobą niestety. Ale ... bardzo mnie pociągnęło to do tego stopnia aby zorganizować taką Różę różańcową u nas na FORUM. Co wy na to :?:

Można by zrobić nową grupę obok muzycznej, rowerowej. Dodać dział wraz z tajemnicami różańcowymi.

Matka Boża objawiając się bł. Alanowi de Rupe dała 15 obietnic tym, którzy odmawiają Różaniec Święty:

Ktokolwiek będzie Mi służył przez odmawianie Różańca otrzyma wyjątkowe łaski. Obiecuję moją specjalną obronę i największe łaski wszystkim tym, którzy będą odmawiać Różaniec. Różaniec stanie się groźną bronią przeciw piekłu, zniszczy, pomniejszy grzechy, zwycięży heretyków. Spowoduje on, że cnoty i dobre dzieła zakwitną otrzyma on od Boga obfite przebaczenie dla dusz, odciągnie serca ludu od umiłowania świata i jego marności, podniesie je do pożądania rzeczy wiecznych. Och, taka dusza uświęci siebie tym sposobem. Dusza, która poleci Mi się przez odmawianie Różańca nie zginie. Ktokolwiek będzie odmawiał Różaniec i odda się rozmyślaniom nad jego świętymi tajemnicami, nigdy nie będzie pokonany przez niepowodzenia. Bóg nie będzie go karał w Swojej sprawiedliwości, nie zginie śmiercią niespodziewaną, jeżeli będzie sprawiedliwym, wytrwałym w łasce Bożej i będzie godnym życia wiecznego. Ktokolwiek będzie miał prawdziwe nabożeństwo do Różańca nie umrze bez sakramentów. Wierni w odmawianiu Różańca będą mieli w życiu i przy śmierci światło Boże i pełnię Jego łaski. Uwolnię z czyśćca tych, którzy mieli nabożeństwo do Różańca. Wierne dzieci Różańca zasłużą na wysoki stopień chwały w niebie. Otrzymacie wszystko o co prosicie prze odmawianie Różańca. Wszystkich, którzy rozpowszechniają Różaniec będę wspomagała w ich przebaczeniach. Otrzymałam od Mojego Boskiego Syna obietnicę, że wszyscy obrońcy Różańca będą mieli za wstawienników cały Dwór Niebieski, w czasie ich życia i w godzinę śmierci. Wszyscy, którzy odmawiają Różaniec są Moimi synami i braćmi Mojego Jedynego Syna, Jezusa Chrystusa. Nabożeństwo do Mojego Różańca jest wielkim znakiem przeznaczenia do Nieba.

Potrzebne by było chyba 20 osób. Każdy co dzień odmawia jedną dziesiątkę, a łaski płynące są takie same jakby odmówiono cały.

Chciałbym także aby zostały podane konkretne intencje jakie maja być omadlane.

Jeśli ktoś wie coś więcej na temat założenia Róż różańcowych to proszę o info bo ja nie za bardzo się w tym orientuję.

Także proszę o zgłaszanie się konkretnych osób. Ja oczywiście także w tym będę.

[ Dodano: Wto 18 Wrz, 2007 13:22 ]
Staram sie ,aby na codzień Różaniec towarzyszył mi .Moje serce przemienia się z dnia na dzień,i chyba na lepsze OUśmiech
lolonka napisał(a):Staram sie ,aby na codzień Różaniec towarzyszył mi .Moje serce przemienia się z dnia na dzień,i chyba na lepsze

To zapisz się do grupy różańcowej lolonko. Uśmiech
Daidoss napisał(a):No to już nas 6 osób jeszce 14 Duży uśmiech

Ja również dołączam się do Modlitwy Różańcowej (jestem już w Grupie Modlitewnej i w codziennej Modlitwie Różańcowej polecam wszystkie nasze intencje)

Pozdrawiam :aniol:
stami, napisz ta wiadomość http://forum.ewangelizacja.pl/viewtopic.php?t=3173 i uzupełnij ja o Imię i nazwisko adres oraz maila.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Przekierowanie