Sass napisał(a):Mam pytanie: a mianowicie jak ten różaniec sie odbywa? przez internet?
moze mi ktoś w skrócie napisać jak się ta modlitwa odbywa?
z gora dziekuje i pozdrawiam
Odpowiedź jest tutaj:
RÓŻA - WYJASNIENIE (POST ANDRZEJA)
Przeczytaj dokładnie i napisz czy się dołączasz.
Tak na marginesie:
"z kontowni" jakie ma znaczenie ? Czy to wyrażenie dotyczy kont czy kątów? jeśli to drugie to inaczej się pisze.
Raczej powinno być "z kątowni" a nie "z kontowni", ale dlatego zadałem pytanie, do czego to się odnosi?
Pozdrawiam
w takim razie powiedzcie mi jak mozna sie modlic przez internet?
Przecież to jest jawny brak szacunku do modlitwy!!
Sass napisał(a):w takim razie powiedzcie mi jak mozna sie modlic przez internet?
Przecież to jest jawny brak szacunku do modlitwy!!
ale nikt nie modli sie przez internet tu chodzi o modlitwe, ktry kazdy z nas bedzie tam gdzie lub (czyt. kościół, dom, kaplica itp.) prosze o odpowiednia interpretacje
to wcale nie jest "odmawianie przez internet" tylko to sluzy do komunikacji i powwiadamieniu o intencjach
mi się to kojarzy ze starymi babciami modlącymi się z radiem maryja, tylko ze w młodszej, zmodernizowanej wersji
Sass napisał(a):mi się to kojarzy ze starymi babciami modlącymi się z radiem maryja, tylko ze w młodszej, zmodernizowanej wersji
no to masz troche wypaczone spojzenie na swiat gdyz modlitwa rozancowa nie jest jedynie powiazana z Radiem Maryja ale moze masz racje jest to chyba zmodernizowana wersja taka interaktywna ale czy to szkodzi modlitwie :?: wazne aby byla ona szczera i plynaca gleboko z serca
:aniol:
Sass napisał(a):mi się to kojarzy ze starymi babciami modlącymi się z radiem maryja, tylko ze w młodszej, zmodernizowanej wersji
Jesli ktos ma dobra wole sie modlic to sie po prostu modli i nie ma znaczenia czy to jest modlitwa wpolna z ludzmi ktorych widzisz na zywo czy z ludzmi z ktorymi mozesz posac.
pozdrawiam :aniol:
Ela napisał(a):Jesli ktos ma dobra wole sie modlic to sie po prostu modli i nie ma znaczenia czy to jest modlitwa wpolna z ludzmi ktorych widzisz na zywo czy z ludzmi z ktorymi mozesz posac.
pozdrawiam :aniol:
Elu masz racje.Mysle, ze kiedy bedzie juz komplet to zalozyciel tej grupy modlitewnej poinformuje nas dokladnie co powinnismy czynic.Tymczasem modlmy sie wlasnie za autora tego wspanialego pomyslu.Niech Dobry Bog ma ciebie bracie w swojej opiece i sprawi abys wytrwal w powolaniu.
Pozdrawiam
Zygmunt
Jedna lista już jest, teraz zbieramy osoby do drugiej,dlatego warto się zapisywać,bo później znowu ktoś się spóźni i będzie musiał czekać na kolejną listę. Tylko nie wiadomo,kiedy ona by powstała. Zapraszam więc do zapisów i do modlitwy.
Pozdrawiam
TOMASZ32 napisał(a):Zygmunt
Jedna lista już jest, teraz zbieramy osoby do drugiej,dlatego warto się zapisywać,bo później znowu ktoś się spóźni i będzie musiał czekać na kolejną listę. Tylko nie wiadomo,kiedy ona by powstała. Zapraszam więc do zapisów i do modlitwy.
Pozdrawiam
No to jak mamy juz jedna grupe, to kiedy zaczynamy?
Mnie także to cieszy, im więcej osób się jednoczy na modlitwie tym lepiej. Ty załapałeś się do tej pierwszej róży. Juz miałem cię zapisywać na tą drugą listę,ale stwierdziłem,że muszę sprawdzić pierwszą. No i okazało się,że jesteś w pierwszej.
Myślę,że już wkrótce zaczniemy tą modlitwę, czekam na Daidossa, bo on jest twórcą tematu i po z tym dobrze,gdy będzie wiedział,kiedy zaczniemy. Postaram się do niego napisać, jeśli się do jutra nie pojawi i poinformować go o sytuacji.
Pozdrawiam
Fajnie Tomku
Bedziemy czekali cierpliwie
Zygmunt napisał(a):Fajnie Tomku Bedziemy czekali cierpliwie
Daidossa już poinformowałem o gotowej liście, myślę,że jak będzie miał okazję to pojawi się na forum. Jest seminarzystą,więc trzeba się uzbroić w cierpliwość, myślę,że wkrótce się pojawi.
Pozdrawiam
No i jestem
Dziś wrócilem z Łagowa, byłem na mitingu psycholigcznym. Zaraz spiszę sobie liczbę osób, podzielę kto do jakiej grupy i szczegóły postaram się podać wieczorem po mojej kolacji.
Cieszę się, że sie tyle ludzi zebrało i, że są jeszce chętni
SIŁA W MODLITWIE :!: :!: :!:
:aniol: :aniol: :aniol: :aniol:
Propunuje aby sie powoli zastanawiać nad nazwami grup, nad imi wsawiennikami. Ja proponuję grupę św. Ojca Pio.
Tak Daidosie,są kolejni chętni, więc rozpocząłem kolejną listę "róży".
Dla kolejnej grupy można dać nazwę św. Faustyny Kowalskiej.
Czekamy cierpliwie na podział tajemnic.
Pozdrawiam