Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net

Pełna wersja: Zapraszam do modlitwy różańcowej
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
To ja wyjasniam:

Modlić się ma cała grupa, jeśli narazie jest 5 czy 6 osób na liście i zacznie się modlitwę to pozostałe osoby które dołączą będą zdezorientowane co mają robić. Po za tym powstanie bałagan z podziałem tajemnic dla tych kolejnych osób oraz z intencją modlitwy, ponieważ jeśli te osoby które już są, rozpoczną modlitwę teraz a na następny dzień dołaczy jeszcze kilka osób, to nie będzie ustalony konkretny dzień zmiany tajemnic, bo jedni zaczną dziś, drudzy jutro a jeszcze inni kilka dni później.Dlatego trzeba czekać,aż lista będzie pełna. Wtedy zostaną rozdzielone tajemnice, podana intencja na dany miesiąc i grupa zacznie się modlić od konkretnego dnia, by później tego samego dnia kazdego miesiąca następowała zmiana tajemnic.

Czy teraz to jest jasne?

W następnym poście postaram się przypomnieć obecny stan listy.

Pozdrawiam
Nie widze powodu, dla ktorego tych kilka nie moze modlic sie teraz z nami w dowolny sposob, a od momentu w ktorym powstanie nowa roza - modlic sie wspolnie w sposob zorganizowany. W kazdym razie tak czy owak jest to sprawa ich wlasnej decyzji Duży uśmiech Wszystkie tajemnice sa rozdzielone wsrod 20 osob i niezaleznie od tego, co zrobia pozostali, modlitwa nasza bedzie kompletna.

W kazdym razie mnie byloby milo, gdyby inni dolaczyli sie po prostu tak, jak uwazaja to za stosowne. Mysle, ze innym tez byloby milo. W sumie naprawde nie widze problemu i nie przypuszczam, zeby jakikolwiek powstal. Przeciez ani my nie jestesmy malymi dziecmi, ani ani nic sie nie stanie, jesli komus potem zostanie przydzielona wlasnie ta tajemnica, ktora dopiero co rozwazal, albo tajemnica w niewlasciwej kolejnosci Duży uśmiech

Zdrowko -- wuj wlasciwie zboj
wuj zboj napisał(a):Nie widze powodu, dla ktorego tych kilka nie moze modlic sie teraz z nami w dowolny sposob, a od momentu w ktorym powstanie nowa roza - modlic sie wspolnie w sposob zorganizowany. W kazdym razie tak czy owak jest to sprawa ich wlasnej decyzji Duży uśmiech Wszystkie tajemnice sa rozdzielone wsrod 20 osob i niezaleznie od tego, co zrobia pozostali, modlitwa nasza bedzie kompletna.

W kazdym razie mnie byloby milo, gdyby inni dolaczyli sie po prostu tak, jak uwazaja to za stosowne. Mysle, ze innym tez byloby milo. W sumie naprawde nie widze problemu i nie przypuszczam, zeby jakikolwiek powstal. Przeciez ani my nie jestesmy malymi dziecmi, ani ani nic sie nie stanie, jesli komus potem zostanie przydzielona wlasnie ta tajemnica, ktora dopiero co rozwazal, albo tajemnica w niewlasciwej kolejnosci Duży uśmiech

Zdrowko -- wuj wlasciwie zboj

A jakie tajemnice mieliby uwzgledniać w swojej modlitwie?
Jeśli bardzo tego chcą to mogą się modlić, ale z chwilą utworzenia całaej listy wrócą do modlitwy grupowej, według ustalonego planu. Niech tylko kazdy kto chce na ten czas dołączyć do modlitwy grupy 1-ej powie o tym, by było wiadomo, ilu osobom można przydzielić tymczasowe tajemnice.

Teraz zgodnie z zapowiedzią przypominam obecną listę 2 róży:

1.simple
2.GMS
3.krzysztofS
4.meta
5.kyllyan

Czy kogoś brakuje? A może ktoś chce się zapisać, to proszę pisać.

Zapraszamy do wspólnej modlitwy różańcowej.

Pozdrawiam
Andr2ej napisał(a):
Cytat:Każdej przydziela się jedną tajemnice różańca, którą odmawia codziennie.(1 x Ojcze Nasz + 10 x Zdrowaś Marjo). Dodajemy do tego intencje + krótkie rozważanie danej tajemnicy.
Cytat:Łączy nas nie tylko wspólne odmawianie modlitw i jedna intencja, lecz również treść medytacji, które proponujemy naszym członkom co miesiąc

Daidoss-ie czy będziemy mieli również te krótkie rozważania (medytacje)do każdej tajemnicy czy też każdy sam w swoim zakresie ?
Cytat:Łączy nas nie tylko wspólne odmawianie modlitw i jedna intencja, lecz również treść medytacji, które proponujemy naszym członkom co miesiąc
Właśnie takiego rozwoju wypadków się spodziewałam i m. in. dlatego nie zgłosiłam akcesu do żadnej róży. W "Parafii internetowej" każdy indywidualnie rozważa przydzieloną tajemnicę, ba wiele osób przesyła swoje medytacje do "Parafii" i one są zamieszczane na stronie wraz z nickiem osoby zgłaszającej, aby służyć pomocą tym mniej "wprawionym". Niektóre z nich, to wręcz arcydziełka literackie i graficzne.
Mało tego. Tajemnice są przesyłane indywidualnie członkom róży, a dla tej niepełnej róży, która się dopiero organizuje, przydzielane są na stronie internetowej. Jak jest 5 osób, to przydziela się 5 tajemnic, potem następne 5 itd.Po prostu "wzmacniają" oni modlitwę pełnych róż, aż do "zakwitnięcia" własnej róży, czyli zebrania 20 osób.
No i wszystko wskazuje na to, że i u nas do czegoś takiego dojdzie. Jednak dobra organizacja potrzebna jest wszędzie.
Tak Zosiu,zasady skonstruowane w "Parafii..." sa jasne i czytelne.A i tu nie ma powodów do paniki.Przecież,dopóki nie zbierze sie cała róża to i tak będe modlił sie na różańcu i tak.Ja jestem cierpliwy.
Szczęść Boże wszystkim Uśmiech
Oto kolejna postać, która dołączyła do grupy, lista więc wygląda następująco:

1.simple
2.GMS
3.krzysztofS
4.meta
5.kyllyan
6.Wojtek37

Zapraszamy do zapisywania się na listę, im szybciej tym lepiej, szybciej rozpocznie się modlitwa różańcowa. Przypominam jednocześnie, że z chwilą zapisania na listę wpisujemy się takze na listę grupy.

Pozdrawiam
Przypominam tylko ze dzis jest swieto Maryjne Uśmiech
Melduję stałą, wieczorną aktywność różańcową Uśmiech
Pan_Gasienica napisał(a):Melduję stałą, wieczorną aktywność różańcową Uśmiech
i ja tez podobnie Uśmiech
az sie dziwie ze mi to wychodzi bo czesto mi nie jest latwo ale jak pomysle ze sie zobowiazalem to bez tej modlitwy zaczynam sie zle czuc Uśmiech
Coś jak ja, chociaż ostatnio przeżywam trudny czas jeżeli chodzi o modlitwę ale mam trening wytrwałości Duży uśmiech
Annnika napisał(a):Coś jak ja, chociaż ostatnio przeżywam trudny czas jeżeli chodzi o modlitwę ale mam trening wytrwałości Duży uśmiech

Wszystko bedzie dobrze mimo trudnosci.Im wieksze one tym Pan jest blizej Ciebie.

Pozdrawiam Uśmiech Uśmiech
Ja z samym uklęknięciem nie mam problemów, tylko trochę z koncentracją Smutny

Ale świadomość tego, że modli się WSPÓLNIE z innymi pomaga jak nic Uśmiech
Ja także pamiętam o modlitwie Uśmiech

ciakawe jak inni, którzy się tu juz nie pokazali ...
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Przekierowanie