![]() |
Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - Wersja do druku +- Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net (https://e-sancti.net/forum) +-- Dział: Ewangelizacja (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Pozostałe (/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? (/showthread.php?tid=5965) |
Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - santamadonna - 07-01-2016 18:23 Hej Zaczynam poszukiwania Zależy mi przede wszystkim na prostocie otrzymania kawy typu cappucino, latte, machiatto ... Żeby nie przekładać filiżanek od jednej dyszy do drugiej, po prostu podstawiam filiżankę i mam Może zaproponujecie coś co macie i się fajnie obsługuje i robi w dobrą kawę ( wiem pojęcie względne ). A i żeby był do zabudowy, jak się da ... Generalnie będę wdzięczny i pewno inni poszukujący też za Wasze typy, co macie i co w/g Was warto kupić z góry dzięki, pozdrawiam, RE: Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - fanubuczka - 28-03-2016 18:47 ja ostatnio kupowałam porządny ekspres do kawy do firmy i trochę przeczesałam ten rynek (koszty mnie niespecjalnie ograniczały, to dodatkowy plus) zwracałam uwagę na takie sprawy: -ciśnienie min. 15 bar - duży pojemnik na wodę (min. 1 litr) - możliwość używania zarówno kawy mielonej jak i ziarnistej (młynek ceramiczny) - dysza do mleka na giętkiej długiej rurce - możliwość wybrania różnych rodzajów kawy "jednym przyciskiem" - dostępność filtrów, odkamieniaczy i tabletek czyszczących - wyglad oczywiście też RE: Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - w.weronia - 30-05-2016 12:59 Ja myślę o zakupie zwykłego przelewowego ekspresu. Nie byłam do niego przekonana, ale ostatnio piłam z takiego kawę i powiem wam, że super, dość, że mocna to jeszcze nie za mocna (a to ważne ![]() ![]() RE: Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - sareter - 12-06-2016 12:50 Ja mam zwykły ekspres do kawy i wystarczy na moje romanse z kawą ![]() RE: Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - garry1 - 02-08-2016 09:45 Ja wolę sam parzyć RE: Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - Kasandra16 - 17-08-2016 14:09 Ja mam z Biedronki - ostro zawodzi ;/ RE: Dobry ekspres do kawy - jaki macie ? - Kacper2 - 30-04-2024 14:45 Moim zdaniem Biedronka to nie jest dobre miejsce do zakupu ekspresu do kawy. To znaczy kupić można ale o zadowoleniu z długiego użytkowania można zapomnieć. Do Biedronki to można iść po ziemniaki, jakieś mleko czy ketchup ale nie po ekspres do kawy:-) |