Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seks po chrześcijańsku
Autor Wiadomość
Ks.Marek Offline
Moderator

Liczba postów: 8,460
Reputacja: 0

Pan Mieczysław Guzewicz, "Małżeństwo-tajemnica wielka"
Polecam tę pozycję. Nie tylko o seksie, ale o małżeństwie w maximum rozciągłości tego misterium sacrum. Na stronie dostępne sa fragmenty.

[i][size=small]"[color=#FF0000]Człowiek, który wyrugował ze swego życia wszelkie odniesienia do absolutu, który wszystko sprowadził do ciasno pojmowanego materializmu, ulega zbydlęceniu i zaczyna żyć jak bydlę[/color]"[/size][/i]
16-12-2006 01:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Annnika Offline
Administrator

Liczba postów: 5,771
Reputacja: 1

Akurat pan Guzewicz był moim wykładowcą... wysoko go cenie, ale momentami był po prostu... nieżyciowy, mówie z punktu widzenia osoby dosć konsewatywnej - ale on to juz momentami ... Oczko

Akurat ta ksiażka faktycznie bardzo dobra Oczko
16-12-2006 19:54
Ks.Marek Offline
Moderator

Annnika napisał(a):Akurat pan Guzewicz był moim wykładowcą... wysoko go cenie, ale momentami był po prostu... nieżyciowy, mówie z punktu widzenia osoby dosć konsewatywnej - ale on to juz momentami ... Oczko

Akurat ta ksiażka faktycznie bardzo dobra Oczko

O, proszę! Bardzo pieknie. Ja Pana Guzewicza nie znam osobiście. Zna go mój brat. Przez brata też trafiła do mnie ta i szereg innych książek.
Aniu, załóż jakiś wątek o Panu Guzewiczu, albo zaproś go do uczestniczenia w forum Duży uśmiech

[i][size=small]"[color=#FF0000]Człowiek, który wyrugował ze swego życia wszelkie odniesienia do absolutu, który wszystko sprowadził do ciasno pojmowanego materializmu, ulega zbydlęceniu i zaczyna żyć jak bydlę[/color]"[/size][/i]
16-12-2006 20:36
Annnika Offline
Administrator

Studia skończyłam i kontaktu nie mam, a i ten kierunek już nei istnieje Smutny

No i p. Guzewicz nie wiem czy byłby zainteresowany, popytam przez posły Uśmiech
16-12-2006 21:49
Offca Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 6,619

A może nawet sam z nami tu pogada Duży uśmiech
17-12-2006 00:39
Annnika Offline
Administrator

Popróbować mogę, ale to zajmie trochę czasu żeby nawiązać kontakt...
17-12-2006 15:29
Ks.Marek Offline
Moderator

Seks a sakrament pokuty
Ewa Rozkrut napisał(a):Dlaczego tak mało wiemy o spowiedzi? Być może, dlatego iż za często polegamy wyłącznie na tym, co usłyszymy w kościele, ponadto nie łączymy spraw „cielesnych” z wiarą. Każda sfera żyje jakby „własnym życiem”, mimo iż człowiek funkcjonuje w rzeczywistości duchowo-cielesnej.
Praktyka duszpasterska pokazuje, że człowiek często czeka na rowiązania podane na złotej tacy...

22-06-2007 10:21
czarny Pablo Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 42

Polecam książkę b. Ksawerego Knotza "Akt Małżeński". Jest on w niej ropatrywany pod wszelkimi względami. Wielu młodych może być zaskoczonych. Dodam, że bardzo pomogła ona mnie i żonie w naszej miłości. Jest to książka dla tych, którzy boją się , że z miłości wynika tylko grzech. Książka zaskoczyła mnie pod tym względem, że przekonałem się iż kościół dozwala pewne gesty, pod pewnymi warunkami. Poczytajcie a zrozumiecie.

Pozdrówka!

JAK SI? NIE WYWRUCISZ TO SI? NIE NAUCZYSZ
08-12-2007 21:44
PS Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 912

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1...62285.html
z odpowiedzi na pytanie 6. możnaby wywnioskować, że przynajmniej do roku ok 1700. współżycie z kobietą w pozycji "ona na nim" (nie mylić z onanizm) było grzechem. Czy to prawda?
05-05-2008 12:33
Helmutt Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2,815

Dlaczego Kościół tak wielką wagę przykłada do tego co robią w łóżku mąż i żona? Nie lepiej zostawić tego swojemu własnemu biegowi? W końcu niesmaczym jest zaglądać ludziom pod przysłowiową pierzynę.
A takie wrażenie odnoszę, że nie dość, że seks stał się dawno tematem pierwszej wagi to jeszcze jest tak obwarowany nakazami i zakazami, że trawestując Znanego Poetę - "pełno go - a jakoby w ogóle nie było". Czy nie odnosicie wrażenia, że księża zachowują się jak "pies ogrodnika".....?

To pisałem ja - Helmutt fan Disco-Polo, który nie chodzi na Odnowę w Duchu Świętym i jeszcze żyje (ale dziwy co?).
05-05-2008 13:19
aga Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2,902

Helmutt napisał(a):Dlaczego Kościół tak wielką wagę przykłada do tego co robią w łóżku mąż i żona? Nie lepiej zostawić tego swojemu własnemu biegowi? W końcu niesmaczym jest zaglądać ludziom pod przysłowiową pierzynę.
A takie wrażenie odnoszę, że nie dość, że seks stał się dawno tematem pierwszej wagi to jeszcze jest tak obwarowany nakazami i zakazami, że trawestując Znanego Poetę - "pełno go - a jakoby w ogóle nie było". Czy nie odnosicie wrażenia, że księża zachowują się jak "pies ogrodnika".....?

To fakt, że w małżeństwie niewiele "można", ale ja jednak ufam Kościołowi. Bo księża to Kościół. I nie chodzi o to, co robią w łóżku mąż i żona, ale jak robią. Uśmiech
05-05-2008 14:07
Anonymous
Unregistered

Helmutt napisał(a):"pełno go - a jakoby w ogóle nie było"

To jest dopiero niesmaczne :evil:
Naprawdę uważasz, że śmierć jakiegoś dziecka może być tematem niewybrednych żartów :?:

Helmutt napisał(a):Czy nie odnosicie wrażenia, że księża zachowują się jak "pies ogrodnika".....?

No jasne, że tak sie zachowują :roll2:
05-05-2008 14:10
Sivis Amariama Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 641

W małżeństwie można wiele. Wystarczy mieć nieograniczoną wyobraźnię ;P

S?awi? Ci?, ?e? mnie tak cudownie stworzy?;
godne podziwu s? Twoje dzie?a (Ps 139:14)

http://sivis.ddl2.pl

http://sivis.salon24.pl/
05-05-2008 14:10
PS Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 912

Sivis Amariama napisał(a):W małżeństwie można wiele. Wystarczy mieć nieograniczoną wyobraźnię ;P
dokladnie. kochamy się "on na niej", a wyobrażać sobie możemy odwrotnie
05-05-2008 14:26
aga Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2,902

PS napisał(a):
Sivis Amariama napisał(a):W małżeństwie można wiele. Wystarczy mieć nieograniczoną wyobraźnię ;P
dokladnie. kochamy się "on na niej", a wyobrażać sobie możemy odwrotnie

:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Albo wyobrażać sobie koleżankę (kolegę) z pracy :lol2:
05-05-2008 14:27
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Wróć do góryWróć do forów