Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seks po chrześcijańsku
Autor Wiadomość
to Ja :) Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 515
Reputacja: 0

Helmutt napisał(a):małżonkowie nie zawsze muszą chcieć mieć potomstwo z wielu powodów - i niekoniecznie zawsze z egoizmu (choroba, zła sytuacja itp).
a niestety życie kosztuje, dziecko jeszcze więcej, zarobki marne, nikt za darmo pieniążków nie da więc dlaczego mają skazywać i siebie i dziecko na biedę i nędzę? :-k
21-05-2009 11:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika
kredka198 Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 435

to Ja Uśmiech, to niech nie podejmują się współżycia Uśmiech ...tylko nie gańcie mnie ,że łatwo mi mówić..a w życiu to inaczej... .ja to wiem.. wiem ..wiem wiem. ale trzeba sobie z tym radzić jak się chce być w porządku wobec Boga i wobec siebie nawzajem.

"uśmiechaj się także do Boga z miłością przyjmując Jego wole" - Św. Franciszek z Asyżu

"Just because a pregnancy may be unwanted doesn't mean that the baby is!"

"...I will walk on the water and You will catch my if I fall.."
21-05-2009 11:07
Helmutt Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2,815

kredka198 napisał(a):to Ja Uśmiech, to niech nie podejmują się współżycia Uśmiech ...tylko nie gańcie mnie ,że łatwo mi mówić..a w życiu to inaczej... .ja to wiem.. wiem ..wiem wiem. ale trzeba sobie z tym radzić jak się chce być w porządku wobec Boga i wobec siebie nawzajem.
Ale współżycie jest przyjemne, miłe, fajne i nikogo nie krzywdzi - po co sobie tego odmawiać?
Niech mnie kule biją, gdybym miał zyć bez seksu - to bym się chyba powiesił. A nie należę do jakichś maniaków seksualnych Uśmiech

To pisałem ja - Helmutt fan Disco-Polo, który nie chodzi na Odnowę w Duchu Świętym i jeszcze żyje (ale dziwy co?).
21-05-2009 11:10
kredka198 Offline
Dużo pisze

Helmutt, przeczytałeś sobei mojego wcześniejszego posta?
nikt nie mói ,żebyś żył bez seksu..seks jest przyjemnością ..owszem Uśmiech
z tego co wiem to masz żonę..podejrzewam ,że ślub kościelny... kochajcie się! ale jedno trzeba wiedzieć ..stosunek przerywany i antykoncepcja nie podoba się Bogu..a osoba wierząca (co ja mówię :każdy) powinien to wiedzieć.A co zrobi dalej ..to już osobista sprawa każdej z par.. ja im pod kołdrę nie będę zaglądać Uśmiech

"uśmiechaj się także do Boga z miłością przyjmując Jego wole" - Św. Franciszek z Asyżu

21-05-2009 11:16
Helmutt Offline
Stały bywalec

kredka198 napisał(a):Helmutt,
z tego co wiem to masz żonę..podejrzewam ,że ślub kościelny... kochajcie się!

Kochamy się i to jeszcze jak Oczko

Cytat:ale jedno trzeba wiedzieć ..stosunek przerywany i antykoncepcja nie podoba się Bogu..a osoba wierząca (co ja mówię :każdy) powinien to wiedzieć.
Tego nie wiemy dokładnie, na pewno nie podoba się "rzecznikom" Pana Boga, którzy już nie raz zmieniali zdanie w kwestiach istotnych to i tu pewnie za jakiś czas czeka nas zmiana, bo ileż mozna bawić się w "reżyserów cudzych scen erotycznych" ?
Cytat:A co zrobi dalej ..to już osobista sprawa każdej z par.. ja im pod kołdrę nie będę zaglądać Uśmiech
I tego się trzymajmy! =D>
Tylko jeszcze pytanie uzupełniające - czy w razie "wypadku przy pracy" (wytrysku poza), nalezy iść do spowiedzi i ze szczegółami opowiedzieć co zaszło? Nie wydaje mi się to na miejscu, to sa sprawy tak intymne, że....

To pisałem ja - Helmutt fan Disco-Polo, który nie chodzi na Odnowę w Duchu Świętym i jeszcze żyje (ale dziwy co?).
21-05-2009 11:21
kredka198 Offline
Dużo pisze

Helmutt napisał(a):Kochamy się i to jeszcze jak Oczko
:hm: Duży uśmiech

Helmutt napisał(a):"rzecznikom"
za nich ja nie odpowiadam także .. napisałam to co czuje ,wiem i doświadczyłam.Tyle. nom i w oparciu na Biblii Oczko

Helmutt napisał(a):ze szczegółami opowiedzieć co zaszło? Nie wydaje mi się to na miejscu, to sa sprawy tak intymne, że....
jeżeli to było przez przypadek to myślę ze nie trzeba..jeżeli to było celowe aby uniknąć poczęcia to myślę ze trzeba się z tego wyspowiadać. Czy ze szczegółami..myślę ze nieJęzyko prostu ..powiedzieć ze podczas kochania się zrobiło się tak żeby nie doszło do poczęcia..czy jak tam komu wygodniej Oczko

21-05-2009 11:32
Helmutt Offline
Stały bywalec

kredka198 napisał(a):
Helmutt napisał(a):ze szczegółami opowiedzieć co zaszło? Nie wydaje mi się to na miejscu, to sa sprawy tak intymne, że....
jeżeli to było przez przypadek to myślę ze nie trzeba..jeżeli to było celowe aby uniknąć poczęcia to myślę ze trzeba się z tego wyspowiadać. Czy ze szczegółami..myślę ze nieJęzyko prostu ..powiedzieć ze podczas kochania się zrobiło się tak żeby nie doszło do poczęcia..czy jak tam komu wygodniej Oczko
Gorzej jak spowiednika "zaswędzi język" i zacznie o szczegóły wypytywać Oczko

btw: Świetny avatar!

21-05-2009 11:36
kredka198 Offline
Dużo pisze

Helmutt napisał(a):Gorzej jak spowiednika "zaswędzi język" i zacznie o szczegóły wypytywać Oczko
nom.. :oops:

btw.dziękuje..zdjęcie zrobiłam w Częstochowie Duży uśmiech w ostatni weekend Duży uśmiech ludzie się na mnie patrzyli dziwnieOczko heheheh

21-05-2009 11:41
aga Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2,902

Helmutt napisał(a):czy w razie "wypadku przy pracy" (wytrysku poza), nalezy iść do spowiedzi i ze szczegółami opowiedzieć co zaszło?

Nie. Jeśli zdarzy się grzech nie planowany to nie jest on grzechem, a przynajmniej nie jest grzechem ciężkim, a mamy obowiązek spowiadania się z ciężkich grzechów, lekkich niekoniecznie (choć jest to zalecane). Ale następnym razem trzeba unikać podobnych okoliczności wiedząc, że do grzechu prowadzą, inaczej grzech lekki spowoduje ciężki. Wiem, że to może dość skomplikowane :roll: Wszystko do rozeznania we własnym sumieniu, jeśli się go uczciwie słucha.
21-05-2009 11:54
Helmutt Offline
Stały bywalec

aga napisał(a):Wiem, że to może dość skomplikowane :roll:
Skąd wiesz? :oops: :oops:

21-05-2009 12:04
aga Offline
Stały bywalec

Helmutt napisał(a):

Ehehe Język
21-05-2009 12:06
Helmutt Offline
Stały bywalec

aga napisał(a):
Helmutt napisał(a):

Ehehe Język
Dobra, dobra Oczko Co za "ehehe"? :mrgreen: :mrgreen:

21-05-2009 12:07
aga Offline
Stały bywalec

Dużo czytam i staram się używać rozumu Oczko
21-05-2009 12:13
Helmutt Offline
Stały bywalec

aga napisał(a):Dużo czytam i staram się używać rozumu Oczko
Mój promotor mawiał "Nie nauczysz się fizyki wkuwając regułki. Musisz robić zadania" Duży uśmiech

21-05-2009 12:15
aga Offline
Stały bywalec

Helmutt napisał(a):
aga napisał(a):Dużo czytam i staram się używać rozumu Oczko
Mój promotor mawiał "Nie nauczysz się fizyki wkuwając regułki. Musisz robić zadania" Duży uśmiech

Ale - jak ktoś tutaj powiedział - nie trzeba chorować na serce, by być dobrym kardiologiem.
Poza tym wierzymy w dar mądrości Ducha Swiętego, który daje łaskę poznania dobra i zła i rozumienia tego, co wydaje się ukryte Uśmiech
21-05-2009 12:20
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Wróć do góryWróć do forów