Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net

Pełna wersja: Czy dusza...?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czy Dusza może boleć?A jeżeli nie,to co tak czasem boli w środku,że ciężko jest żyć?
Człowiek stanowi jedność: ciała, duszy, rozumu, emocji, seksualności, gdzieś w tym mieści się jeszcze duchwość - wnętrze szeroko i wąsko widziane. To co nas "boli" - to chyba nasza duchowości albo psychika Oczko nie duchowość w sensie światopoglądu oczywiście Język ale naszego niewidzialnego wnętrza... ale nie utożamiałabym tego z duszą Oczko
m... napisał(a):A jeżeli nie,to co tak czasem boli w środku,że ciężko jest żyć?

jak Cie boli w srodku to proponuje odwiedzic lekarza to moze byc rak bo najczesciej zjada od srodka
Szczególnie ten rak, który toczy sferę moralną albo sumienia, ten jest najgorszy, masz cakowitą rację pingu Uśmiech a najlepsze lekarstwo to... spowiedź Uśmiech
m... napisał(a):Czy Dusza może boleć?A jeżeli nie,to co tak czasem boli w środku,że ciężko jest żyć?
Ewangelista Marek napisał(a):14,33 Potem wziął ze sobą Piotra, Jakuba i Jana. Sam począł drżeć i ogarnęła Go trwoga.
14,34 I powiedział do nich: Smutna jest dusza moja aż do śmierci. Zostańcie tu i czuwajcie.
14,35 A kiedy odszedł trochę, upadł na ziemię i modlił się, aby, jeśli to możliwe, minęła Go ta godzina.
14,36 I mówił: Abba, Ojcze! Ty wszystko możesz! Weź więc ode Mnie ten kielich, lecz [niech się stanie] nie to, czego Ja chcę, ale to, czego Ty [pragniesz].
Ew. Mateusz napisał(a):]26,37 Potem wziął ze sobą Piotra i dwóch synów Zebedeusza i zaczął odczuwać smutek i bojaźń.
26,38 I powiedział im: Smutna jest moja dusza aż do śmierci. Zostańcie tu i czuwajcie ze Mną.
26,39 A odszedłszy nieco dalej, upadł na twarz i tak się modlił: Ojcze mój! Jeśli to możliwe, niech Mnie ominie ten kielich. Lecz [niech się stanie] nie jak Ja chcę, ale jak Ty.
Może to troszkę naprowadzi
Dziękuję księdzu.Teraz mi jakoś ulżyło.To chyba dobrze że dusza czasem boli prawda?wtedy jesteśmy bliżej Boga.Tak to zrozumiałam :oops: nie wiem czy dobrze.
Przekierowanie