24-01-2008, 18:20
24-01-2008, 18:24
Jak umie czytać, to się dowie, co i jak działa. Mimo wszystko, komputer i internet nie służy wszystkim ludziom. Są osoby, kt ore nigdy nie powinny mieć dostępu do sieci...
24-01-2008, 18:39
Najczęściej trzeba ludziom odgórnie pomagać, żeby sobie nie zaszkodzili. Przy tworzeniu programów, czy serwisów zalecane jest traktowanie użytkownika jako... głąba, a przynajmniej takiego, który na pewno się kiedyś pomyli, zrobi coś niezalecanego. Autorzy nasza-klasa tego nie przestrzegali.
24-01-2008, 20:45
PS napisał(a):Najczęściej trzeba ludziom odgórnie pomagać, żeby sobie nie zaszkodzili.Typowo komusze podejście do zycia. takie poglądy to zywym ogniem wypalac.
24-01-2008, 21:17
Cytat:Typowo komusze podejście do zyciaTak jak w sporym gronie polskiej młodzieży...
24-01-2008, 21:27
Kyllyan napisał(a):Typowo komusze podejście do zycia. takie poglądy to zywym ogniem wypalac.Dzieki takim zalozeniom Twoj antykapitalistyczny linux nie sypie sie krytycznych momentach
poza tym takie, jak to nazywacie, komusze podejscie w zyciu codziennym stosują rodzice wobec swoich dzieci, wprowadzając niezrozumiałe zakazy/nakazy
24-01-2008, 21:43
PS napisał(a):codziennym stosują rodzice wobec swoich dzieci, wprowadzając niezrozumiałe zakazy/nakazyTylko głupi rodzice tak czynią.
Ale:
:offtopic: :patrzy:
05-02-2008, 12:35
No i pod wpływem siostry :roll2: zarejestrowałam się do naszej-klasy.
05-02-2008, 12:49
właśnie minął chyba jedyny tydzień od czasu bumu w naszej-klasie, w którym nie było żadnych przekrętów w tym serwisie. wow
06-02-2008, 12:10
PS napisał(a):właśnie minął chyba jedyny tydzień od czasu bumu w naszej-klasie, w którym nie było żadnych przekrętów w tym serwisie. wowNagonka się skończyła. Bo była to sztucznie wywołana nagonka, niewątpliwie. Nagle wszystkie media jak jeden mąż zaczęły nas straszyć opowiadając niestworzone historie o tym, że portal jest pełen pedofili, gangsterów, naciagaczy itp. Przy tym nie obyło się oczywiście bez wypisywania piramidalnych bzdur i przeinaczeń (jak choćby cykl artykułów o NK w "Kurierze Lubelskim"). Jednak nie udało się i nagonka równie szybko się skończyła jak wybuchła. I dobrze.
07-02-2008, 01:19
PS napisał(a):właśnie minął chyba jedyny tydzień od czasu bumu w naszej-klasie, w którym nie było żadnych przekrętów w tym serwisie. wowmoże za słowami poszły by jakieś fakty ??
Z tego co czytałem portal jest zabezpieczony, każdy poza tym udostępnia dane na własną rękę wiec nie wiem skąd ten cały "skandal" z ochroną danych osobowych.
Przecież administratorzy nie zmieniają nam w profilu ustawień kto co widzi.
Mają teraz wprowadzić też połączenie za pomocą szyfrowania "ssl" tylko szczerze mówiąc nie wiem po co skoro nie ma za bardzo czego chronić w trakcie połączenia z serwisem :|
07-02-2008, 01:24
Czytałem wczoraj, a dokładnie widziałem na portalu tym reklamę hotelu Holiday Inn, ogłaszającego "promocję" na spotania klasowe: jedyne 65 Euro za noc bodaj.
Ktoś miał kapitalny pomysł, tworząc ten portal. Przecież to maszynka do robienia pieniędzy z jednej strony. Z drugiej zaś cieszę się, że napisała do mnie koleżana ze szkoły podstawowej, z którą nie widziałem się ponad 12 lat.
Ktoś miał kapitalny pomysł, tworząc ten portal. Przecież to maszynka do robienia pieniędzy z jednej strony. Z drugiej zaś cieszę się, że napisała do mnie koleżana ze szkoły podstawowej, z którą nie widziałem się ponad 12 lat.
07-02-2008, 11:05
Lapsi napisał(a):Czytałem wczoraj, a dokładnie widziałem na portalu tym reklamę hotelu Holiday Inn, ogłaszającego "promocję" na spotania klasowe: jedyne 65 Euro za noc bodaj.Oczywiście, że portal zarabia kasę - zarówno dla siebie jak i pośrednio dla reklamodawców. Ale dziś to norma.
09-02-2008, 02:41
Rachel napisał(a):No i pod wpływem siostry zarejestrowałam się do naszej-klasy.
Ja tez tam zagladam, odnalazlam starych znajomych z ktorymi stracilam kontakt.

11-02-2008, 10:29
Ja też jestem na naszej-klasie, ale tak naprawdę nigdy mnie to nie wciągnęło :wink:
Niektórzy moi znajomi strasznie się zmienili, aż w szoku byłam
Niektórzy moi znajomi strasznie się zmienili, aż w szoku byłam