Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net

Pełna wersja: Margaretka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
aga napisał(a):Margaretka to nie jest modlitwa tylko Apostolat - inicjatywa dobrowolnie podejmowana przez rózne osoby, natomiast w ramach tegoż Apostolatu można modlić się dowolną modlitwą.
oo tez tak uważam, ze mozna sie modlic dowolną modlitwa Uśmiech i nazwałam tak samo - od nazwy Apostolatu Margerytka - swoją modlitwę za kapłana ( trochę wzięłam z Margaretki a zamiast koronki dziesiatek rozanca (o tym juz chyba pisałam :-k ) i bardzo mi ta moja margaretka odpowiada Duży uśmiech
angua napisał(a):Bo my jesteśmy kobiety, a Wy faceci - i jesteście po to, abyśmy były szczęśliwe Oczko
A ja myślałem, że jestemy MY Kościołem Chrystusowym, ludźmi Bożymi, do Boga zdążającymi...
I dlatego należałoby tworzyć margaretki nie tylko za kapłanów, ale i za księgowe na przykład. Jesteś pierwszym chętnym?

A, i ja do Boga zdążam zdecydowanie jako kobieta Uśmiech
gradzia napisał(a):
aga napisał(a):Odnośnie Margaretki to powiem, że ja za jednego kapłana modlę się prawie codziennie, a zapisanie się do niej będzie stanowiło dla mnie dodatkową mobilizację, tym bardziej, że jest to osoba (ów kapłan), na której bardzo mi zależy i chcę się modlić za nią zawsze.
a znalazlaś tych sześć osób??

Cha, znalazłam!!!
aga napisał(a):Cha, znalazłam!!!
to ci bardzo gratuluje, ja proponowałam kilku osobom ale hmm pozostało bez odzewu Smutny wiec na razie sama się modlę.
To ja dodam tylko, że jeśli istotnie "leci" margaretka w mojej intencji, to z całą pewnością działa. Powiem więcej: zdaje się, iż mogę z dokładnościa do 99 procent wskazać, czy w danym dniu ktoś słowa dotrzymuje, czy też nie :mrgreen:
Ale mimo wszystko - Wielkie PANIE BOŻE ZAPŁAĆ za ten dar modlitwy.
Ks.Marek napisał(a):mogę z dokładnościa do 99 procent wskazać, czy w danym dniu ktoś słowa dotrzymuje, czy też nie
to pewnie i inni księża też coś wyczuwają,a ja wczoraj kurka...zawiodłam Smutny ale nie zostawię tego...
Hehe, u nas było więcej chętnych do modlitwy niż Margretek.

A co się dzieje, jak na przykład raz zapomnę?

A jeśli stanie się coś takiego, że np "stracę serce" do tego kapłana i nie będę mogła się za niego już modlić? Co wtedy?
Ja to należe do krucjaty modlitw w intencji kapłanów i nowych powołań kapłańskich.
To coś podobego do margaretek, tylko zapewne sie różni tym że kazda osoba codziennie się modli za kapłanów a nie jeden wyznaczony dzień.
Nie wiem jak jest z resztą. Bo np. w delaracji u mnie są wyznaczone konkretne 3 punky, które zobowiązałam się przestrzegać.
A jakie to punkty - jeśli można wiedzieć?
aga napisał(a):A jakie to punkty - jeśli można wiedzieć?
1. Odmawiać codziennie wskazaną modlitwę.
2.W każdy perwszy czwartek miesiąca uczestniczyć we Mszy ŚWiętej i przyjmować Komunię św. w intencji kapłanów
3.(osobiste zobowiązanie)
Kurczę, muszę o tym powiedzieć moim bierzmowanym 8)
Niech się modlą o świętych kapłanów.
Ks.Marek napisał(a):Kurczę, muszę o tym powiedzieć moim bierzmowanym
Niech się modlą o świętych kapłanów.
Teraz ks mówi ogólnie , czy odnośnie krucjaty ? :-k

Bo jak co to mogę podać jeszcze tę modlitwe Duży uśmiech oraz wskazać przy jakim zgromadzeniu to działa Duży uśmiech
Mario, mów wszystko co wiesz. Jak na spowiedzi świętej 8)
Ks.Marek napisał(a):Jak na spowiedzi świętej
Hmm ale ja już dziś po spowiedzi xD ;P

Odnosnie modlitwy to jest ona następującej tresci :
Boże, Stwórco rodzaju ludzkiego, który wybrałeś sobie spośród ludzi kapłanów, naczynia Twego miłosierdzia i pośredników Twojej zbawczej łaski, prosimy Cię, dla nich w imię całego Ludu Bożego, o świętość i wytrwałość w powołaniu. Chroń ich przed pokusami wroga dusz, podtrzymuj w ich chwilach przepracowania, walk, pocieszaj w smutku i krzyżu, nieodłączonych od misji zbawienia dusz.
Przyjmniej nasze modlitwy i ofiary za kapłanów i złącz je z Ofiarą Twego umiłowanego Syna, a naszego Pana Jezusa Chrystusa. Amen.
Przepisałam tak jak w orginale Duży uśmiech
Krucjatę prowadzą kanonicy jak co zapraszam na stronę http://www.kanonicy.pl
Informacje może udzielnić tzw. promator powołań Duży uśmiech
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Przekierowanie