Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Wiadomość
Annnika Offline
Administrator

Liczba postów: 5,771
Reputacja: 1

Owszem ,ale ta osoba była całkiem zdrowa, a tu nagle niby musi być zamknięta :?: Dziwnym trafem krótko po poznaniu pewnej grupy ludzi :?: :/
27-10-2005 17:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Anonymous
Unregistered

Annnika napisał(a):Owszem ,ale ta osoba była całkiem zdrowa, a tu nagle niby musi być zamknięta :?: Dziwnym trafem krótko po poznaniu pewnej grupy ludzi :?: :/

Z oazy? Czy odnowy? :diabelek:
28-10-2005 02:23
Odpowiedz cytując ten post
krzysiek_enoch Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 622
Reputacja: 0

Annnika napisał(a):Dziwnym trafem krótko po poznaniu pewnej grupy ludzi
Może bardziej zależy to od charakteru/osobowości poszczególnych osób, z którymi sie zetknęła niż od ich ewentualnej przynależności do takiego lub innego wyznania.
29-10-2005 09:50
Polonium Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 3,635

W Lublinie na deptaku zorganizowano akcję "Wakacje bez sekt i narkotyków".Mi pomysł się spodobał.Rozdawano ulotki informujące o destrukcyjności sekt.Poniżej cytat:

Cytat:Bezpieczne wakacje! 23.06.2006, 18:46
W czwartek 22 czerwca lubelscy Wszechpolacy we współpracy ze specjalistami stowarzyszonymi w Ruchu Obrony Rodziny i Jednostki przeprowadzili akcję pod tytułem „Wakacje bez sekt i narkotyków”. W przeddzień zakończenia roku szkolnego na lubelskim deptaku stanął ‘Punkt Informacyjny’. Uwagę przechodniów zwracał duży transparent z hasłem akcji oraz rozdawane w pobliżu ulotki informacyjne.

Celem akcji było zwiększenie świadomości zagrożeń ze strony niebezpiecznych sekt, które wykazują się wzmożoną aktywnością w okresie wakacyjnym. Brak weryfikacji osób chcących zdobyć kwalifikacje na opiekunów kolonijnych zmusza do zwiększenia troski przez rodziców. Zachęcaliśmy aby przed wyjazdem poznać ludzi którym oddaje się dzieci w opiekę.

Wakacje są także okresem w którym częściej dzieci sięgają po raz pierwszy po narkotyki. Namawialiśmy rodziców, aby właśnie teraz więcej rozmawiali na ten temat ze swoimi dziećmi.

Akcja spotkała się z dużym zainteresowaniem lublinian, przez kilka godzin eksperci dr Anna Łobaszewska oraz Janusz Zawal stale udzielali odpowiedzi na liczne pytania podchodzących do stolika. Akcja z pewnością przyniesie dobre owoce.

Janusz Barnat – Prezes Koła Lublin MW, student Ekonomii UMCS
04-07-2006 13:24
bo Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 6

Dla mnie najlepszą stroną jest http://www.kulty.info/
Kiedyś było tam forum, gdzie wypowiadały się osoby o różnych światopoglądach. Również zgłaszały sie osoby uwikłane w rózne sektowe organizacje.
I ta strona była często atakowana przez Mohana Matuszewskiego i jego sekte Himavanti.

Na temat tej organizacji zrobiłam wpis na tym forum.

http://forum.ewangelizacja.sulechow.net/...php?t=1697
04-07-2006 15:34
Cichociemny Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 521

bo napisał(a):Dla mnie najlepszą stroną jest http://www.kulty.info/

Z tego co widziałem natej tej stronie szdandarową postacią jest Pan Dariusz Pietrek , a co do jego wiedzy na temat niektórych grup czy też sekt mam wiele to zastrzeżenia .
Jeśli ktoś mianuje się ekspertem w pewnych dziedzinach , a jednocześnie wypisuje artykuły w których aż zieje od dyletanctwa - to mnie to poprostu nastawia to bardzo sceptycznie.
Oczywiście nie przecze, że być może jest wybitnym ekspertem od "innych grup" - , ale takie robienie z siebie mega eksperta jest bardziej szkodliwe niz pożyteczne.
05-07-2006 11:04
Ks.Marek Offline
Moderator

Liczba postów: 8,460

Niebawem Lednica, potem w wakacje pielgrzymki, obozy, etc. To znakomity czas łowów dla sekt wszelkiej maści.

[i][size=small]"[color=#FF0000]Człowiek, który wyrugował ze swego życia wszelkie odniesienia do absolutu, który wszystko sprowadził do ciasno pojmowanego materializmu, ulega zbydlęceniu i zaczyna żyć jak bydlę[/color]"[/size][/i]
04-04-2007 19:39
Offca Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 6,619

Mnóstwo się takich kręci i na Jasnej Górze :roll:
04-04-2007 19:50
Ks.Marek Offline
Moderator

Offca napisał(a):Mnóstwo się takich kręci i na Jasnej Górze
Musze powiedzieć, że jakoś nigdy na nich nie wpadłem tam.

[i][size=small]"[color=#FF0000]Człowiek, który wyrugował ze swego życia wszelkie odniesienia do absolutu, który wszystko sprowadził do ciasno pojmowanego materializmu, ulega zbydlęceniu i zaczyna żyć jak bydlę[/color]"[/size][/i]
04-04-2007 20:14
Offca Offline
Stały bywalec

Ja osobiście też nie, ale słyszałam od kogoś ze znajomych.
04-04-2007 20:32
Ks.Marek Offline
Moderator

AMWAY to też ponoć sekta. Coś kiedyś czytałem na ten temat, znam gościa, który brnął w tym przez szereg lat i dorobił się... niczego.

04-04-2007 21:16
Annnika Offline
Administrator

Liczba postów: 5,771
Reputacja: 1

Może nie tyle sam Amway to sekta, co któraś z sekt wykorzystuje Amway jako źródło duszyczek Smutny

Na marginesie to g***o homeopatyczne można kupić w aptece Smutny
04-04-2007 21:20
Ks.Marek Offline
Moderator

Annnika napisał(a):Może nie tyle sam Amway to sekta, co któraś z sekt wykorzystuje Amway jako źródło duszyczek
W sumie to bardzo ciekawa koncepcja. Nigdy na to nie patrzyłem w ten sposób.

04-04-2007 22:30
Offca Offline
Stały bywalec

Tak, Amway to sekta, potwierdzam. Moja mama niestety w tym jakiś czas siedziała i zresztą parę innych osób z rodziny też i opowiadała mi, że tam się dziwne rzeczy działy na szkoleniach i że ci przedstawiciele tej firmy też jacyś dziwni byli.
04-04-2007 22:36
Ks.Marek Offline
Moderator

Offca napisał(a):Tak, Amway to sekta, potwierdzam. Moja mama niestety w tym jakiś czas siedziała i zresztą parę innych osób z rodziny też i opowiadała mi, że tam się dziwne rzeczy działy na szkoleniach i że ci przedstawiciele tej firmy też jacyś dziwni byli.
Fajnie byłoby wiedzieć coś więcej na ten temat. Masz Offieczko jakieś materiały?

04-04-2007 22:40
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Wróć do góryWróć do forów